Contact
  • Kurven er tom
Download Tøm
INSPIRATION

CRUISE TERMINAL

Den indre havn X
FLYDENDE KONSTRUKTION X
Koen Olthuis X

Dette bud på en flydende krydstogtsterminal er et revolutionerende koncept og blot én ide af mange, med hvilken, den hollandske arkitekt og designer, Koen Olthuis ønsker at imødegå truslen for overvømmelser og udsving i tidevand. 

Terminalen består af en flydende trekantet-struktur - stor nok til at rumme tre af verdens største krydstogtskibe og placeret i tilstrækkelig afstand fra fastlandet, så der er dybt nok til at selv de største skibe kan lægge til.

Dens enkle ikoniske form viser sig som en elegant naturlig skulptur langt fra kysten. Terminalen er tegnet til at skulle opføres i Dubai.

Strukturen danner en mindre indre havn med en spektakulær indgangsbue, hvor vandtaxis og mindre færger med forbindelse til fastlandet har mulighed for at lægge til. 

Drawings 460

Konstruktion

Konstruktionen er en selvbærende struktur, hvis udseende minder om et skib. Dens form og størrelse gør at den er fuldstændig stabil, selv med høje bølger og placeret i åbent hav. Hele konstruktionen er forbundet til havbunden med ankertov og støddæmpere.

10 procent af det betydelige tagareal er dækket med solceller.

Funktioner

Den 160.000 kvadratmeter store flydende krydstogtskibs terminal er en hel verden i sig selv - det ideelle udgangspunkt for enhver luksus cruise.

Ideen er at skabe en spektakulær rejseoplevelse, hvor gæsterne tilbydes alt fra mødelokaler, biografer, butikker, kurbade, hoteller, restauranter og meget mere.

Den visionære

Koen Olthuis er grundlægger af det hollandske arkitektfirma Waterstudio, NL og har specialiseret sig i flydende strukturer til at imødegå truslen om oversvømmelser, som følge af de globale klimaændringer.

Hans vision er at ombygge verdens storbyer, hvis fundament er vand. ”Statiske byer er nødt til at konvertere til dynamiske byer - og være villige til at tilpasse sig klimaændringerne relateret til oversvømmelser og udsving i tidevandet.

Terminal 460