Contact
  • Kurven er tom
Download Tøm
inspiration

turbine city

BEBOELIGE VINDMØLLER X
8 mw turbine X
OnOffice, Porto X

Alternative energifomer

På trods af at Norge i dag er så godt som selvforsynede med energi fra vandkraftværker, er der behov for at tænke i alternative energiformer. De globale klimaændringer udgør nemlig en risiko for energiproduktionen, da man, under kraftige storme, lukker dæmningerne for at undgå oversvømmelser.

Norge byder på de bedste betingelser for anvendelse af vindkraft. Dens kyst er den længste og mest blæsende i Europa. Takket være olieindustrien og udviklingen af olieplatforme besidder man også afgørende teknisk viden om forholdene på åbent hav, inklusiv betydelig investeringskapital. Disse forhold gør det tilrådeligt at kombinere vandkraft med vindkraft.

Arkitektfirmaet onOffice fra Porto, i Portugal har arbejdet på at undersøge dette nærmere og står bag ideen om Turbine CityInspiration_underside_06.jpg

Idéen

”Turbine City” er "en by" af flere beboelige møller i en vindmøllepark placeret i åbent hav, indeholdende et hotel, et museum og spa-faciliteter. Blot en af de store turbiner er i stand til at producere 8MW, hvoraf kun 1 MW er nødvendig for at forsyne hele anlægget med energi.

Formålet med Turbine City er at reducere fordommene mod vindmøller på havet ved at skabe liv omkring- og i dem.  Turbine City er smukt designet, så vindenergi kan opleves på nært hold af turister, offshore oliearbejdere og krydstogtsskibe.

onOffice udtaler:” Norges kyst ville kunne drage fordel af det økonomiske momentum og få mulighed for at genopfinde sig selv og definere hvordan. De kystnære byer vil forblive som de er  – og kun i horisonten, vil Turbine City være at skimte”.

Blev "Turbine City" placeret ud for kysten ved Stavanger, kunne det være et nyt arkitektonisk vartegn for byen - svarende til Eiffeltårnet i Paris, som ved sin fødsel også var et visionært projekt.

Inspiration_underside_14.jpg

De visionære

OnOffice, Porto er et arkitekt-fællesskab som eksisterede fra 2008 til 2010. De fire partnere var: Joao Vieira Costa og Ricardo Guedes (Portugal), Leon Rost (Japan / USA), og Francesco Moncada (Italien).

Ideen bag OnOffice var ikke at skabe konkrete byggeprojekter. ”Snarere, forstår vi arkitekturen som en akse, der spænder over møbler og industrielt design til bymæssige aktiviteter og global taktik”, udtaler de.

I grænsefladen mellem økonomisk, sociale og miljømæssige forandringer anså onOffice sin arkitektur, som en moralsk og professionel forpligtelse.