Effektiv afvanding i Billund Lufthavn

Billund Lufthavn åbnede i 1964 i en gammel hangar med et enkelt kontroltårn og en 1.660 meter asfalt bane. Siden da har lufthavnen oplevet bemærkelsesværdig vækst.

Lufthavnen har løbende udvidet fra kun at have to indenlandske flyvninger om dagen til i dag at sende
passagerer til destinationer over hele verden. I dag har Billund Lufthavn en passagerterminal på 40.000 m2, som er designet til at håndtere 3,5 mio. passagerer om året.

Igennem årene har ACO Nordic A/S og Billund Lufthavn haft et langvarigt samarbejde, og ACO har medvirket til at opnå en effektiv afvanding af flypladsen.

Effektiv afvanding af flypladser er afgørende for flysikkerheden. De største udfordringer, som blev løst i Billund Lufthavn var, at høj hydraulisk ydeevne skulle kombineres med tung belastning fra specielkøretøjer, varevogne og busser og tilgængelighed for passagerer og personale.

Samtidig skulle der også tages hensyn til miljø og især arbejdsmiljø, som er et fokusområde for Billund Lufthavn.

Valget af løsning til afvanding faldt på ACO Powerdrain, som udmærker sig ved bl.a. en god hydraulisk kvalitet og et intelligent støjreduktionssystem. Desuden kræver ACO Powerdrain kun minimalt udgravningsarbejde. 

Karsten Callesen, Afdelingsleder i Billund Lufthavns afdeling for Mark & Miljø, siger ”Gennem en åben og konstruktiv dialog gav ACO’s repræsentant os den fornødne viden til at vælge den rigtige løsning. Jeg er meget tilfreds med den løsning, der er installeret på stedet i dag. Den løser vores vigtigste krav til hydraulisk kapacitet, vandgennemstrømning i kanaler, belastningen på stedet og fusion af fortov og asfalt.”


Galleri

Projektinformation

Projekt: Billund Lufthavn
Lokation: Billund, Jylland
Bygherre: Billund Lufthavn
Entreprenør: Harry Andersen & Søn A/S
Byggeår: 2014

ACO Produkter:

  • ACO Powerdrain V175P


Downloads