Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

ACO og Koldinghus

Jyllands sidste kongeborg har igennem sin mere end 700-årige eksistens spillet en væsentlig rolle i Danmarkshistorien – som grænseværn, som kongelig residens og som sæde for den lokale statsadministration. Efter branden i 1808 har slotsruinen tiltrukket sig megen opmærksomhed som inspirationskilde for malere og digtere. I dag fungerer ruinen som kulturhistorisk museum og hjemsted for kulturelle aktiviteter.

ACO i tæt samarbejde med Niras

I forbindelse med restaureringen af kongeborgens Kæmpetårn blev ACO kontaktet af rådgivende ingeniører hos Niras (på det tidspunkt Alectia) for sparring til opgaven om at identificere effektive løsninger til at aftage regnvand fra taget og terrassen i toppen af Kæmpetårnet.

I tæt samarbejde mellem Niras, Kjaer & Ricther A/S og ACO blev den optimale afvandingsløsning hurtigt fundet, og valget faldt på ACO’s Multiline dræn med designristen 'Løbende Hund', fordi risten med sit klassiske design passer godt ind i de eventyrlige omgivelser. ACO har desuden leveret andre afvandingsprodukter til området omkring Koldinghus.